Welkom bij het High Tech Crit Festival.

We zien je graag op het High Tech Crit Festival. Een uniek concept waarbij technologie wordt gecombineerd met wielrennen en plezier. Schrijf je nu in.

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt

Filmavond Wonderful Losers

Filmavond Wonderful Losers

De kick off van ons wielerfestival vindt dit jaar plaats op DONDERDAG 13 JUNI met de bekroonde wielerfilm Wonderful Losers (2017). Dit eerbetoon aan alle knechten en waterdragers in het peloton maakt vanaf 17 februari een etappekoers door het land en binnenkort is Eindhoven aan de beurt. Kom met je fietsvrienden naar Wonderful Losers, maak kennis met nieuwe wielermaatjes en trap samen met ons af in aanloop naar het High Tech Crit Festival.

Wonderful Losers
Wonderful Losers (2017) van Arūnas Matelis is bewegende poëzie en tegelijkertijd een unieke inkijk in het professioneel wielrennen. Niet de vedette staat centraal, maar de knecht. De documentaire, opgenomen tijdens de Giro d’Italia brengt op prachtige wijze de relatie in beeld tussen leider en helper, tussen de baas en degene die zich in het peloton volledig voor hem opoffert. Na zijn plicht te hebben volbracht, moet deze Sancho Panza van het wielrennen nog zien op tijd binnen te komen.
Matelis volgt de knechten hoofdzakelijk vanuit het perspectief van een medisch team dat in een claustrofobisch kleine wagen gewonde renners verzorgt. Wielrenners komen lelijk ten val en melden zich bij de artsen en verzorgers, wier werk sterk doet denken aan een veldlazaret. Na een korte behandeling kunnen de sporters terug naar het front.
De Litouwse regisseur volgde het peloton enkele jaren tijdens de Giro. Zijn filmodyssee verbeeldt het nog nooit zo indringend vertelde verhaal van prachtige verliezers, de echte strijders, de ridders en monniken van het professionele wielrennen. De film is op vele festivals vertoond en meermaals bekroond.
Een film die eigenlijk alleen geschikt is voor echte fietsfanaten en hun verzorgers, voor wie weten wat beulen inhoudt, die het snot voor hun ogen rijden of diep in het rood gaan. Maar ook voor de supporters die in weer en wind hun helden aanmoedigen langs het parcours van voorjaarsklassiekers of op de flanken van de Nederlandse berg, de Alpe d’Huez.

Locatie: Conference Center High Tech Campus Eindhoven
Aanvang: 19.00 uur
Ticketprijs €10

BEKIJK HIER DE TRAILER