Welkom bij het High Tech Crit Festival.

We zien je graag op het High Tech Crit Festival. Een uniek concept waarbij technologie wordt gecombineerd met wielrennen en plezier. Schrijf je nu in.

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt

NK Fietskoerieren

NK Fietskoerieren

Zaterdag 22 juni brandt de titelstrijd los voor de beste fietskoerier van Nederland. Er zal in 3 klassementen gestreden worden om de nationale titel van het NK Fietskoerieren in de wacht te slepen; dames, heren en cargobike.

Het NK fietskoerieren is veel meer dan alleen snel fietsen omdat je zelf de meest efficiënte route moet bepalen, zoals in de werkelijkheid, moet je goed nadenken en plannen hoe je gaat fietsen. De race bestaat uit meerdere heats waarbij je in iedere heat langs verschillende checkpoints moet fietsen.

De koeriers die het meest efficiënt te werk gaan en dus als snelste bij alle checkpoint zijn geweest in de juiste volgorde gaan door naar de volgende heats. Uiteindelijk komt de winnaar als eerste over de finish.

Side events
Nadat de mainrace is afgelopen zijn er nog enkele losse onderdelen, zoals trackstand en tricks. Deze zullen gedurende de dag/avond tussen de andere evenementen plaats vinden.

De trackstand, stil staan, begint met twee handen en twee voeten aan de fiets. Zodra je een voet aan de grond zet val je af. De organisatie geeft telkens aan wat de volgende stap is, een hand los, een voet los. Het wordt steeds een graad moeilijker gemaakt totdat er één iemand over blijft.
Tijdens deze tricks competitie kun je je beste trucs laten zien op de fiets. Een jury beslist wie de beste uitvoering en moeilijkheidsgraad laat zien.

De organisatie van het NK Fietskoerieren wordt georganiseerd door Tour de Ville Fietskoeriers uit Eindhoven.

  • Start 18.00 uur
  • Locatie Grandcafé The Colour Kitchen
  • Deelname €19,50
Open NK Fietskoerieren 2017

Jullie waren geweldig!Open NK Fietskoerieren ODCMC 2017 - Official After-movie. Nogmaals dank aan Festival du Vélo en Gemeente Utrecht voor het hosten van het NK. foodora en Fietskoeriers.nl waren onze trotse sponsors en Chrome Industries Europe, Lola bikes & coffee en Good Cycling hebben de fantastische prijzen beschikbaar gesteld.De overall-winnaar van het NK gaat naar Oeganda om daar een week te fietsen met de fietskoeriers van Kampala Cycling Club. Hij krijgt 250 euro zakgeld mee om samen met de fietskoeriers in Kampala te besteden, 'because life is better together'.Het Open NK Fietskoerieren 2017 was een samenwerking tussen De Fietskoerier Utrecht, BINK en het NK team bestaande uit Tobias Fietst, Bouke Kuik, TRLS, Gijs de Rijk en Gijs Bruinsma.

Geplaatst door NK Fietskoerieren 2017 - ODCMC op Maandag 10 juli 2017